Jak se stát Baristou …
Jmenuji se Patrik Macek, Baristou jsem se stal před 10 lety. Od té doby vařím kávu na top úrovni. Snažím se pořád učit, nicméně jsem došel do bodu, kdy chci své zkušenosti předávat dál. Kurz je určen pro lidi kteří milují kávu a chtějí se naučit profesionálně připravovat kávu. Nebo ideálně plánujete otevření vlastní kavárny či pořízení pákového kávovaru domů nebo do práce.
Obsah kurzu
Společně projdeme historii kávy, pěstování kávovníků, rozdíly mezi Arabicou a Robustou a do hloubky se podíváme na přípravu základního kávového nápoje Espresso. Školení provádím v prostorách pražírny, takže si projdeme technicky proces pražení kávy. Ukážeme si nepraženou zelenou kávu a výsledek po vypražení. Naučíme se nastavovat mlecí kameny pro danou kávu a kávovar. Vysvětlíme si proč je důležitá voda u kávy.
Po dokončení kurzu budete vědět co je to dobrá a špatná káva. Nebojte se nebude to jen o povídání. Budete kávu připravovat na profesionálním dvou-pákovém kávovaru. Káv uděláme opravdu hodně. Nakousneme i šlehání mléka, a jak mléko ovlivňuje chuť kávy. Na úplný konec dostanete certifikát se svým jménem a podepsaný mnou a praženou kávou TROBICA. V průběhu celého kurzu bude prostor pro dotazy.
Jak to probíhá?
Ráno se sejdeme na 9h, seznámíme se a dáme si k tomu dobrou kávu. Potom začne teoretická část, kdy je dobré si dělat poznámky. Po teoretické části se vrhneme na praktickou část, pak si dáme pauzu na oběd 1h. Po obědě to bude jedno kafé za druhým až do konce 16-17h. Tak jak to vidíte vy jdete do toho se mnou?