Pražírna kávy TROBICA
Kávu pražíme pomalu v klasických bubnech, kde se zelená káva pozvolna mění do podoby, kterou dobře známe. Ze zelených zrn se stávají krásná, hnědá, hladká a voňavá kávová zrna, vhodná k pomletí a přípravě oblíbených nápojů.
Náš příběh, naše káva…
Srdce kávy TROBICA
Disponujeme nejnovější pražící technologií značky TOPER, která byla vyrobena na zakázku v Turecku. Výroba tohoto stroje trvala půl roku a hned poté putoval přímo do naší výroby. Jedná se o pražírnu kávy využívající plyn pro ohřev klasického pražícího bubnu, který se otáčí konstantní rychlostí. Uvnitř bubnu jsou lopatky, které zajišťují rovnoměrné míchání kávy při pražení. Proto se všechna zrníčka rovnoměrně prohřívají (praží). Jeden pražící cyklus trvá cca 20 minut a do stroje na jeden cyklus nasypeme 15 kg zelené kávy. Za hodinu zpracujeme přes 45 kg zelené kávy.
Po upražení se káva vychlazuje, aby se dále nepražila dvěma silnými ventilátory, které vytahují teplo z upražených kávových zrn.
Po vychladnutí kávu přebíráme od nečistot, defektních a nedozrálých zrn. Poté kávu zabalíme, ovšem neposíláme ji ihned. Káva na Espresso potřebuje po vypražení 10-14 Dní na to, aby si tzv. sedla a aby z ní odešel plyn CO2 (tzv. se musí vyprdět). Káva bude díky tomuto celému procesu lahodná a voňavá.
Takto upravená káva se udrží 4 až 6 měsíců v té správné kvalitě, poté začne upadat její čerstvost, chuť i vůně. Ideální je tak nakupovat kávu průběžně, aby byla vždy čerstvá a v top kvalitě.
Vaše pražírna kávy TROBICA