- Jak byste se stručně představil?
Člověk, který ví, co chce, jde si za tím, a především miluje kávu. Každý den se o ní dozvídá něco nového a zdokonaluje se.
- Co vás vedlo k tomu, že jste se začal věnovat právě kávě?
Práce okolo kávy je velmi voňavá a příjemná. Rád dělám dobrou kávou lidem radost.
- Kde všude ve Zlínském kraji mají lidé možnost vaši kávu ochutnat?
Co se týče gastronomie, tak v tomto odvětví se zatím moc nerozvíjíme. Soustředíme se především na firmy a domácnosti. Kávu TROBICA můžete ochutnat na těchto místech: Infinity Coffee & Cocktail Bar Zlín, Restaurace Kovárna na Lešetíně Zlín. V Ostravě v Cukrářství a Culinary Řehová. Restaurace Valach v Bystřici pod Hostýnem
- Jaké druhy kávy máte v nabídce?
Produkujeme tři druhy káv TROBICA, z nichž jsou dvě směsi káv Arabica a Robusta v zajímavém poměru oproti konkurenci. 80 % Robusta a 20 % Arabica to je TROBICA Silver Premium Espresso. 65 % Robusta a 35 % Arabica v kávě TROBICA Gold Proffesional Bar a poslední třetí velmi kvalitní káva TROBICA Black 100 % Arabica.
- Jakou vy sám preferujete kávu?
Zbožňuji Espresso poslední dobou piji spíš 100 % Arabicy, ve kterých není tolik kofeinu a tím pádem jich mohu vypít více šálků během dne.
- Který „kávový mýtus“ by se měl nadobro vymýtit?
Káva nepatří do lednice.
- Myslíte si, že se úroveň kávy a její znalost u nás zlepšuje?
Ano, úroveň kávy a znalostí o ní se zvyšuje, za to jsem moc rád a snažím se tomu pomáhat, kdy školím žáky středních škol či normálně lidi z ulice, aby z nich byli dobří baristi.
- Věnujete se výhradně kávě nebo máte i jiný sortiment?
Káva je náš hlavní prodejní artikl, abyste si jej mohli vychutnat, je k tomu většinou potřeba nějaké vybavení. Prodáváme nové kávovary značek DeLonghi, Expobar. Provádíme jejich servis a údržbu, navíc prodáváme čistící chemie a filtry. Voda je nedílnou součástí kávového nápoje, proto dodáváme filtry Brita, které jsou špička ve filtraci vody do kávovarů i do domácností.